2011. február 24., csütörtök

Sablonok

A rapid játék nevéhez híven igen gyorsra sikeredett. :)
Kedy volt jókor jó helyen, így ő választhat egy sablont magának.

Kétféle alapanyagú sablon kapható a Webáruházban a gyurmás Eszközök kategóriában.  Szilikon és gumi. Mindkettő öntéses technológiával készül. A szilikon bonyolultabb formák, míg a gumi egyszerűbb motívumok leképezésére alkalmas. Így egyes formák mindkét alapanyagból elérhetőek, bizonyos darabok pedig csak egyikből.

A szilikon sablonok rendkívül időtállóak, strapabíróak. Használhatóak süthető gyurmához, levegőn száradó gyurmához, gipszhez.
A gumi sablonok kevésbé időtállóak, sérülékenyebbek, ellenben könnyebben hajlíthatóak, használatuk egyszerűbb, gyerekek  részére is tökéletes. 
Használhatóak süthető gyurmához, levegőn száradó gyurmához, gipszhez.

Szilikon sablonok használata:

Forma leválasztó nem szükséges a használatához!
A gyurmát nyomkodjuk a sablon mélyedésébe, mindaddig amíg a teljes mélyedést ki nem tölti.  Ha túl sok gyurma maradt feleslegesen a sablon tetején, azt egy kemény, vékony, de nem éles tárggyal (pl. írásvetítő fólia) vágó mozdulattal távolítsuk el. Ezután a sablont ujjainkkal kicsit görbítsük meg úgy, hogy az íves fele a sablon oldalára essen. Kicsit mozgassuk az ujjunkat,  így az elkészült figura szépen kicsúszik a sablonból.
Ha szükséges segítsünk rá a másik kezünkkel, vagy egy fogpiszkálóval.
Tárolás: szobahőmérsékleten.
Tisztítás: ajánlott színváltás előtt, azaz ha másfajta színű gyurmát használunk hozzá mint korábban, egy kis darab fehér gyurmával kiszedni az esetlegesen a sablonba ragadt apró gyurma darabkákat. Ehhez a fehér gyurmát nyomjuk a sablonba,  majd vegyük ki. Ugyanaz a fehér gyurma számtalanszor felhasználható "tisztításra".


Gumi sablonok használata:

Forma leválasztó nem szükséges a használatához!
A sablont helyezzük a mélyedéssel felfelé egy sík, vízszintes felületre. A szükséges gyurma mennyiséget nyomkodjuk a sablon mélyedésébe, mindaddig amíg teljesen ki nem tölti azt. Ha túl sok gyurma maradt feleslegesen a sablon tetején, azt egy kemény, vékony, de nem éles tárggyal (pl. írásvetítő fólia) vágó mozdulattal távolítsuk el. Ezután a sablont ujjainkkal kicsit görbítsük meg úgy, hogy az íves fele a sablon oldalára essen. Kicsit mozgassuk az ujjunkat,  így az elkészült figura szépen kicsúszik a sablonból.
Tárolás: szobahőrmérsékleten. Használat után mindig helyezzük vissza a szállításkor küldött simítózáras tasakba.
Tisztítás: ajánlott színváltás előtt, azaz ha másfajta színű gyurmát használunk hozzá mint korábban, egy kis darab fehér  gyurmával kiszedni az esetlegesen a sablonba ragadt apró gyurma darabkákat. Ehhez a fehér gyurmát nyomjuk a sablonba,  majd vegyük ki. Ugyanaz a fehér gyurma számtalanszor felhasználható "tisztításra". A sablont ne mossuk ki vízzel vagy  tisztítószerrel!
A sablon alapanyaga szintetikus, ám teljesen környezetbarát gumi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Valami eszedbe jutott az olvasottakról? Mondd el, hogy tanulhassunk belőle! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...