2013. február 6., szerda

Újévi célkitűzés: Tanulj valami újat!


Új év, új technika. Ez a mottó segíthet abban, hogy mindig legyen miből megújulnod.

Az új tanulása nem jelenti azt, hogy a régit el kellene hagyni, dehogy. Sőt! Az új technikát ötvözheted az általad már szeretett munkafolyamattal, ezáltal létrehozhatsz valami egyedit, amire biztosan lesz kereslet.

Az alábbiakban olvashatsz pár ötletet arra, hol és hogyan tanulhatsz új technikákat.

Szervezz alkotói klubot!
Ha vannak az ismerőseid, rokonaid között, akik jártasak valamilyen kézműves technikában, gyertek össze egy délutánra. Döntsétek el kinek a technikáját szeretnétek megtanulni, illetve hogy az illető vállalja-e az "oktatást". Lehet hogy elsőre nemet mond mert megijed a feladattól, de biztosan meg lehet győzni, hiszen elég ha előttetek és veletek együtt készít egy apróságot. Egy technika tanulására több alkalommal is összejöhettek. Sőt, ezzel a módszerrel egy év alatt akár több technikát is megtaníthattok egymásnak. :) 
Néhány ötlet: horgolás, kötés, origami, régi pulcsiból sapka, papír girland stb.Vegyél részt online oktatáson!
Hazánkban még nem igazán elterjedt, de azért találni már online tanfolyamokat. Ha igazán nagy kínálatból szeretnél válogatni akkor keresd fel az alábbi oldalakat:
A fenti oldalakon is találhatóak ingyenes oktatások, de nagy számban találhatsz ingyenes oktató videókat a YouTube-on!
Keress kézműves oktatást helyben!
A helyi kézműves boltokban általában tartanak oktatásokat igen változatos technikákban, általában az évszaknak megfelelő témakörökben.Szerezz be kézműves csomagot, vagy könyvet!
Ha magányos farkas vagy és jobban szeretsz egyedül szembenézni a kihívásokkal, vásárolj készletet amiben az adott technikához szükséges alapanyagok és leírás is megtalálható. Vagy szerezz be egy könyvet az adott témában és tanulj abból.
+ ráadás INGYENES e-book itt és itt.A fentiek közül bármelyik megoldást is választod, biztosan gazdagabb leszel valamivel! :)

(Képek forrása.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Valami eszedbe jutott az olvasottakról? Mondd el, hogy tanulhassunk belőle! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...